Qui som? l’ňptic optometrista

• L’optometrista és el professional de la visió que avalua tot el sistema visual i, en cas de necessitar ulleres o lents de contacte, et fa totes les proves i el seguiment.

• També et diagnostica qualsevol disfunció del  sistema visual i, si detecta una patologia, et derivarà al metge oftalmòleg.

• Hi ha optometristes especialitzats en visió i aprenentatge que t’ajuden a rehabilitar la visió mitjançant programes de teràpia visual.

 

Els trastorns de la visió són un problema comú a la infància. S'estima que gairebé el 25% dels nens en edat escolar tenen algun problemes de visió.

Com més aviat es diagnostiqui i es tracti, menor impacte negatiu tindrà en el desenvolupament de l'infant. Qualsevol problema de visió no detectat en el nen pot conduir a una reducció de l'eficiència del seu sistema visual i per tant en la incapacitat d'assolir el seu màxim potencial.

El Òptic Optometrista realitzar proves per determinar si s'han desenvolupat les habilitats visuals necessàries per dur a terme les tasques necessàries a la vida diària i en l'escola.

Victor ňptometrista
tic

Molts trastorns visuals funcionals no són identificats durant l'examen ocular més estŕndard. Els pacients solen atribuir els seus símptomes a altres problemes, com a dificultats d'aprenentatge o trastorns de dčficit d'atenció, quan en moltes ocasions la veritable causa del seu declivi funcional és un problema de visió sense diagnosticar.

L’optometria ha evolucionat seguint el ritme dels temps i les exigčncies visuals de la societat del coneixement, en la qual l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) s’ha imposat clarament.

Educar per la salut visual implica promoure programes educatius dirigits a la població escolar i el seu entorn, per mitjŕ de campanyes informatives sobre l’etiologia i desenvolupament dels trastorns visuals i sobre els tractaments preventius mitjançant prŕctiques saludables concretes.

Actualment l’Optometria dóna resposta a un ampli ventall de dificultats visuals que comprometen l’eficŕcia visual, el rendiment i l’aprenentatge de les persones de qualsevol edat.

Veure-hi significa entendre per poder aprendre. Si hi veus bé, estudiar és més fŕcil!